Éves jelentés 2020 – MEGYSZ

Elkészült a tavalyi évre, 2020-ra vonatkozó, a nyolc legnagyobb, kizárólag 100 százalékban magyar tulajdonban lévő orvostechnikai vállalat által létrehozott Szövetség éves jelentése. A hazai ipar számára kedvezőtlen tény, hogy a magyarországi orvostechnikai cégek összes értékesítésén belül a belpiaci értékesítés aránya tovább romlott, évről-évre csökken, míg 2018-ban ez 18% volt, 2019-ben 17, 2020-ban pedig már csak 16% volt. Tovább

2021.10.23.

Új, kvantitatív, multipinhole kollimátoros SPECT és nagy nyílású CT fejlesztése az AnyScan TRIO-SPECT/CT/PET termékcsaládhoz

A Mediso Kft. a VEKOP 2.1.1-15 pályázati programban kapott támogatás segítségével az AnyScan TRIO-SPECT/CT/PET termékcsaládját három új, nagyteljesítményű készülékekkel egészítette ki.  Az új, multipinhole kollimátor alapú SPECT rendszer és az új, 32 ill. 64 szeletes, nagy nyílású CT berendezés a neurodegeneratív és kardiovaszkuláris betegségek diagnosztikáját segíti. A 2017. december 1-én kezdődő projekt futamideje 40 hónap, összköltsége 655 millió forint, melyből az elnyert támogatási összeg 356 millió forint.

 

Tovább

2021.04.01.

Új termékekkel hódítja meg a világot a 77 Elektronika – interjú Zettwitz Sándorral, a cég ügyvezető-tulajdonosával.

Skizofrén az a helyzet, hogy a világszínvonalú készülékeket gyártó hazai egészségipari gyártók itthon kevesebb mint 20 százaléknyi részesedést érnek el – vélekedett a Portfolio-nak adott interjújában Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika tulajdonosa.

Tovább

2019.12.04.

Sanametal a saját szegmenségben a legnagyobb 20 európai vállalat közé tartozik – beszélgetés Farkas Józseffel, a cég ügyvezető igazgatójával.

Komoly terveket szövöget az egészségiparban érdekelt egri központú, magyar családi tulajdonban lévő Sanatmetal, amely a saját szegmenségben a legnagyobb 20 európai vállalat közé tartozik. Farkas Józseftől, a társaság ügyvezető igazgatójától azt is megtudtuk, hogy a legutóbbi oroszországi gyárnyitás után, valamint az implantátum-szegmens mellett a diagnosztika területén erősítenek. A cég vezetője szerint jelentős konszolidáció várható az európai piacon az orvosi eszközökre vonatkozó szigorúbb rendelet és a folyamatban lévő generációváltás miatt, és ebben a környezetben a cég nem zárja ki a felvásárlások lehetőségét. Jelenleg is 2-3 ilyen akvizíció felmérése zajlik.

Tovább

2019.11.28.

A piac nem talál meg senkit, azt kemény munka megkeresni

Szenzorba épített mesterséges intelligencia, hordozható és viselhető orvosi eszköz, személyes defibrillátor, amely újraélesztés után működésben tartja a szívet – csak néhány az Innomed Medical Zrt. legújabb tervei közül, amelyeket a társaság elnöke, Dévai Endre osztott meg a Portfolio-val.  A cég fő tulajdonosa beszélt arról is, hogy az idén 30 éves, 100 százalékban magyar tulajdonosok kezében lévő cég 110 országba exportál, irodával és üzlettel rendelkezik már tíz éve Pekingben, meghódította Indonéziát, Oroszországot és Svájcot, és közben többször is volt már kiszemelt célpont, bombázzák vételi ajánlatokkal a tulajdonosokat. Újabban pedig licenc knowhowt exportál a magyar vállalat, nem is akármilyen finanszírozási konstrukcióban.

Tovább

2019.11.15.

Alacsony a hazai értékesítés aránya – interjú Kern Józseffel

A hat legnagyobb magyar tulajdonosi hátterű orvostechnológiai cég exportja és belpiaci részesedése növelését célozta meg – mondta a Világgazdaságnak dr. Kern József, a Magyar Egészségipari Gyártók Szövetségének felügyelőbizottsági tagja.

Tovább

2019.09.19.

A protekcionista gazdaságpolitika jó példa lehetne hazánk számára

A „CE2020” címmel meghirdetett, az orvostechnikai iparág jövőjét latolgató konferencián a MEGYSZ is képviseltette magát. Vajon felkészültek-e a magyarországi cégek arra az európai uniós szabályozásra, mely jövő májustól alapjaiban megváltoztatja működési feltételeiket?

Tovább

2019.09.05.