Megháromszorozta balatonfüredi telephehlyének gyártóterületét a 77 Elektronika Kft.

Mintegy 1,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta balatonfüredi telephelyének gyártóterületét a MEGYSZ egyik tagvállalata, a 77 Elektronika Kft. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a 7 Elektronika története jó példa arra, hogy Magyarországon is lehet olyan céget felépíteni, amely világraszóló gazdasági sikert ér el.

A hazai tulajdonú, családi vezetésű 77 Elektronika cégcsoport – amely saját fejlesztésű vércukormérőt és vizeletvizsgáló berendezést gyárt és forgalmaz – 1,5 milliárd forintos beruházás során közel megháromszorozta balatonfüredi telephelyének gyártóterületét, valamint új gyártósorokkal és gépekkel bővítette gyártókapacitását. A fejlesztést a magyar kormány 350 millió forinttal segítette a Nagyvállalati Beruházási Támogatási programban.

Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, erősödik a magyar gazdaság, egyre többen dolgoznak és emelkednek a bérek. Hozzátette, ez a környezet biztosítja a fejlődés lehetőségét a hazánkban működő társaságoknak. Kiemelte, tavaly 4,6 százalék volt a gazdasági növekedés, és már több mint 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon. A foglalkoztatási ráta az európai uniós átlag fölé került, az aktív népesség csaknem 70 százaléka dolgozik, a bruttó átlagkereset 11,6 százalékkal nőtt tavaly. A miniszter arról is beszélt, Veszprém megye az egyik leggyorsabban fejlődő térség, a munkavállalók száma 140 ezerről 158 ezerre emelkedett az utóbbi nyolc évben.

A vállalatot méltatva elmondta, a 77 Elektronika Kft. a példa arra, hogy Magyarországon is lehet olyan céget felépíteni, amely világraszóló gazdasági sikert ér el. Hozzátette, a kitartó munka, a fejlesztések, az innováció és a megtermelt profit egy részének visszaforgatása meghozza az eredményt. Kiemelte, a kormány intézkedései, például az adócsökkentések vonzó befektetési országgá teszik hazánkat. A pénzügyminiszter úgy vélte, a magyar egészségipar képes jelen lenni a világpiacon, és a negyedik ipari forradalomba bekapcsolódó cégek egy-egy terméke ismertté teszi az országot.

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika cégcsoport ügyvezető-tulajdonosa elmondta, a vállalat története egy 27 négyzetméteres lakásban kezdődött 1986-ban, mára két telephelyen – Budapesten és Balatonfüreden – összesen 720 munkavállalót foglalkoztatnak. Hozzátette, tavaly először átlépték a 30 milliárdos árbevételt, amelynek 87 százalékát az export teszi ki, miközben az utóbbi néhány évben háromszorosára nőtt a vállalat termelése. A cég 90 országba exportál, Európán kívül az Egyesület Államokba, dél- és közép-amerikai, valamint ázsiai országokba is.

A beruházás révén az ezer négyzetméter nagyságú gyártóterület 2900 négyzetméterre nőtt. A bővítésnek köszönhetően 90 munkavállaló dolgozik a cég balatonfüredi telephelyén.

(Forrás: veol.hu)

2019.01.18. ,